sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Hääkakku (ja muu jälkiruoka)

Jo nyt on kulinaristihääparin mielessä pinnalla häämenu. Pitopalvelua olen jo miettinyt, ja tarjouspyyntöä on tarkoitus lähettää sitten kun juhlapaikka on tiedossa. Päällimmäisenä mielessäni on kuitenkin jälkiruokaosuus. Koska inhoan aina kaikkia konditoriakakkuja, olen päättänyt leipoa itse täytekakun, leipominen kun on yksi harrastuksistani muutenkin.


Vihreällä teemavärillä löytyi enimmäkseen melko tylsiä kakkuja. Tässä muutamia inspiraatiokuvia joita löysin ystäväni Googlen avustuksella.

Ajatukseni olisi tehdä kolme erilaista kakkua, ei tuolla tavalla pinottuna, vaan sellaiselle kakkukerrosvadille limittäin. Kakkujen maut:
- suklaateemainen kakku, kuten kuvassa ylhäällä keskellä
- kakku lakritsi-salmiakkimauilla, kuten kuvassa alhaalla keskellä
- perinteinen kakku jonkinlaisella marja- tai hedelmämaulla.

Näin on jokaiselle jotakin, mukavasti valinnanvaraa. Tarkoitus olisi kuorrutuksessa käyttää sokerimassaa, koska kaikki eivät pidä marsipaanista. Koristelussa pidän jäljellä jäävien kakkujen hengestä, jonkinlaista köynnöstä tai muuta kasvia.

Kakut tulen toteuttamaan laktoosittomina, mutta onneksi sukulaisissamme ei ole keliaakikkoja =D. Muutama allerginen ihminen on, joten luultavasti tulen yhteen kakkuun ymppäämään sellaiset ainesosat, joille kukaan ei ole allerginen (ei pähkinää, mantelia, omenaa, appelsiinia, mansikkaa, suklaata...).

Kakun lisäksi jälkiruokapöytähän ei kaipaa hirveästi muuta. Jotain pientä keksitavaraa on kuitenkin tapana olla, ja itsellä tekisi mieli saada macaron-leivoksia, jos vain pitopalvelu on kykenevä toteuttamaan ne. Olen vielä sen verran aloittelija näiden leivonnaisten suhteen, että en ole valmis leipomaan 80 hengen juhliin macaroneja neljässä-viidessä eri maussa =D (kuten omena, lime, päärynä, pistaasipähkinä, minttu...).

3 kommenttia:

  1. Ei oo totta, mie suunnittelin kanssa vihreitä macaron-leivoksia! :D Tosin ajattelin olla huima ja leipoa ne itse ja pakottaa ainakin kaason myös siihen lystiin...

    VastaaPoista
  2. Itse kans harkitsin et olis tehny mut musta tuntuu et saan ihan tarpeeksi stressiä jo siitä kakusta =D

    VastaaPoista
  3. Kivan näköisiä nuo löytämäsi kakkuinspiraatiot.

    T:Neiti Lokakuu

    VastaaPoista