sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kertakäyttökameroita häihin?


Olen metsästellyt häiden ajankuluksi kertakäyttökameroita, vieraille pöytiin jaettavaksi; kävisi mukavasta ohjelmanumerosta ja saisi ihania muistoja sitäkin kautta. Muistaakseni naimisiin.infon foorumeilta löysin vinkin, että kameroiden yhteydessä oli laitettu esille ehdotelma"aiheita" lausemuodossa, kertojan häissä oli ollut tällaisia:

Olipa kerran...
Mikä herkku!
Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!
Piilokamera iskee!
Rakkaus on ikuista.
Hui kauhistus!
Pikkuväkeä
Pöydän tuolla puolen
Kukas se siinä?
Nyt menee lujaa!
Vieraita viedään
Tilanne päällä
Aina sattuu ja tapahtuu...
Kaksin aina kaunihimpi
Yhtä en vaihda

Meille keksisimme enemmän meille personoituja esimerkkilausahduksia luonnollisesti. Nyt vain, onko jollain antaa vinkkejä mistä kertakäyttökameroita saisi edullisesti?! Olen kompannut nettiä puhki, ja tähän mennessä halvin hinta on 6 euroa kameralta. Kun niitä pitää tilata 20 kappaletta, niin tuo on jo vähän liikaa. Luottokauppani britti-Amazonkin petti, sieltä olisi saanut edullisemmin mutta ei heidän perinteisillä ilmaisilla postikuluillaan, joten se siitä edullisuudesta..

Onko kertakäyttökameroita edes mahdollista saada tuon halvemmalla? Ei tarvitsisi todellakaan olla millään fiineillä hääaiheisilla kuvituksilla edes. 4 euroa per kamera kuulostaisi jo paljon mukavammalta... 



8 kommenttia:

  1. Ostin Lidlistä muutama kuukausi takaperin kertakäyttökameran viidellä eurolla :) En kuitenkaan osaa sanoa, että oliko se jokin "kampanjatuote" vai kuuluuko heillä se ihan normaalivalikoimaan.

    VastaaPoista
  2. Lueskelin pari päivää sitten Naikkareiden kokemuksia kertakäyttökameroista. Eräällä morsiolla oli ollut häissään n. 30 vierasta ja kameroita 5kpl, ja sanoi että vähempikin kameramäärä olisi riittänyt: oli ollut paljon kuvia samoista tilanteista. Kannattaa siis vielä tuumata, onko varmasti tarpeellista ostaa 20 kameraa.

    Ja olethan muistanut laskea budjettiin myös kertakäyttökameroiden kuvien teettämisen? Itselläni oli tässä taannoin "kesäkamerana" kertis ja järkytyin, kun hintaa tuli äkkiä lähes 10€ yhdelle kameralle. Varsinkin, kun kertakäyttökameroissa valovoima on yleensä surkea, joten pelkästään huonon laadun takia meni lähes puolet kuvista roskiin.

    Ehkä olet jo huomioinutkin nämä asiat :)

    VastaaPoista
  3. Me mietittiin kanssa tuota kertakäyttökameroiden mahdollisuutta, mutta sitten alettiin pohtia että saako niitä yleensä miten hyvin enää nykyään. Joten jos löydät edullisen vaihtoehdon, kerrohan! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kovasti vinkeistä, ehkä hankimme siis vähemmän kameroita :)
    Kuluista olin jonkin verran tietoinen, mutta jotenkin se kuulostaa niin kivalta ohjelmanumerolta silti ^^

    VastaaPoista
  5. Kertakäyttökamerat on ideana hyvä, mutta hääkuvaajana monet häät nähdeenä voin sanoa että käytännössä harvoin toimiva ratkaisu. Kameroita on joko liian vähän tai liian paljon. Usein myös käy niin, että kaikilla kameroilla otataan kuvia mutta kaikkien filmirullat jäävät vajaaksi. Kertakäyttökamerat on myös hieman epäluotettavia ja usein ruutuja menee pilalle. Filmin kehitystä ei nykyisin tee kovinkaan moni paikka ja hinta sille on suolainen. Joten parin euron säästö kameran hinnassa on pientä verrattuna filkan kehitykseen.

    Sen sijaan jos valokuvaajallanne on mahdollisuus pystyttää ns. "crazy booth" hääpaikalle niin se on taatusti toimivampi ratkaisu. Vielä parempi jos pääkuvaajalla on assari/second shootteri, joka voi vaikka päivystää välillä photo boothia niin se voi olla pystyssä koko juhlan ajan.

    t. Harri

    VastaaPoista
  6. Toinen hääkuvaaja täällä peesaa Harria! Ideana ja ohjelmanumerona olisi varmasti loistava. Vähän kyllä epäilen noiden valovoimaa. Riippuu tietysti vuoden- ja vuorokaudenajasta mutta monasti häissä sisätiloissa ammattilaiskamerakin joutuu tosissaan töihin jos on hämärää. Nuo näyttävät kyllä tuunattuina kivoilta, se täytyy myöntää :)

    VastaaPoista
  7. Mä tilasin juuri äsken eBaysta sellaset kertakäyttökamerat mitkä sopii meidän väriteemaan 10kpl/35€ sisältää postikulu. Olen ostanu KAIKKI meidän koristeen eBaysta ;)

    tässä blogini osoite http://pekujamigu2012.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  8. Kiitos paljon kommenteista ja vinkeistä! =)

    VastaaPoista