maanantai 14. marraskuuta 2011

Hääkakkukokeilu nro 1

Isänpäivän kunniaksi tuli leivottua kakku, ja päätin samalla tehdä ensimmäisen makukokeilun hääkakkua ajatellen.

Kakkupohjana käytin jo aiemmin hyväksi todettua suklaakakun ohjetta, joka on peräisin erinomaisesta suklaakeittokirjastani, Suklaaunelmat


Hiukan modasin kirjan ohjetta, jätin pois mantelin koska siitä ei tykätä, sekä maissisiirapin jota kaapeistani ei löydy. Käytetty ohje:

200 g rasvaa
2 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 dl leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta

Pane voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa kevyeksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekaan munat vähitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Siirrä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia, kunnes kakkuun keskelle työnnetty cocktail-tikku tulee puhtaana ulos.

**

Hääkakkutarkoitukseen kakku olisi liian pieni, sain tuon kokoisena kakun halki vain kerran korkeuden puolesta. Isänpäiväksi tuo kuitenkin oli passeli =).
Täytekokeiluksi tuli jo aiemmin mainittu kirsikkahillo sekä kermavaahtoa. Kirsikkahillon maku oli liian vaimea ja se hävisi miltei täysin kakun suklaisuuteen. Ei siis toimiva vaihtoehto hääkakkuun.
Kakun kuorrutin kermavaahdon päälle asetetulla sokerimassalla. Käyttämäni sokerimassa oli jo hiukan vanhaa, joten se repeili herkästi kaulitessa. Lisäksi olin unohtanut ostaa tomusokeria, joten käytin kaakaojauhetta tarttumista ehkäisemässä. Toimi kuitenkin yllättävän hyvin, ja antoi kakulle perunaleivosmaisen ulkonäön.

Hyvin maistui.
Yhteenveto: Kakkupohja erittäin toimiva, tulee melko varmasti käyttöön hääkakkuun. Hillovalinta ei toiminut, seuraavaksi kokeiluun mustaherukka. Ja sokerimassa mahtavaa, ei ollut liian makeaa kuten pelkäsin etukäteen. Seuraavassa kokeilussa hakuun myös hääkakun ulkonäkö ^^.

Lauantaina Tampereen shoppailuretkeltä tarttui Ullanunelmasta mukaamn valkoista, tuoretta sokerimassaa, seuraava kakkukokeilu sitten siitä! =)

1 kommentti:

  1. Hei!

    Voisitko lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen annialam@paju.oulu.fi? Minulla olisi sinulta kysyttävää kandidaatintutkielmaani koskien :)

    VastaaPoista