Sekä kakun, että täyteaineen ohjeet ovat peräisin Kinuskikissan mahtavasta reseptivalikoimasta. Varsinaisen kakun edellinen kokeilu oli hieman liian tiivis, eikä sitä saanut riittävästi kostutettua. Vaikka kakku olikin rasvaista, ylemmät kerrokset tuppasivat olemaan vähän kuivia. Otin nyt siis kokeiluun toisen kakkupohjan, joka olikin onnistuneempi.
Sen ohje löytyy täältä. Sen lisäksi että kakku oli hyvää, se on helppo muunnella eri kokoihin vierasmäärien mukaan.
Kakun väliin tuli, kuten aiemmin suunnittelinkin, mustaherukkahilloa. Hillo tasapainotti loistavasti suklaan täyteläistä makua, tullen samalla itsekin esiin makuyhdistelmässä. Perinteisen kermavaahdon sijaan löysin niinikään Kinuskikissalta käyttöön mahtavan vaniljaisen vanukastäytteen.
Vaniljavanukastäyte
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 120 g) vaniljavanukasta
½ dl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta
Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja vaniljakreemijauhe.
Vanukkaana on siis käytetty Kidiuksen vaniljavanukasta. Koska yhdistelmään ei tule erikseen lisättyä sokeria, ei maku ole liian makea. Lisäksi vanilja antaa tilaa myös kerman omalle maulle.
Täytettä tulee sen verran runsaasti, että sillä saa hyvin myös kuorrutettua viiden munan kakun, kuorruttamalla kakkuun saa oikeanlaisen pyöreän muodon, mitä olen näihin kokeiluihin hakenut (prinsessakakkumaista).
kuva Ullanunelman verkkosivuilta. |
Tällainen tulee siis ainakin yhdeksi neljästä hääkakustamme, sulhasen mielestä voisi olla hauskaa jos kaikkikin kakut olisivat eri sorttia. Itse ajattelisin, että kaksi voisi olla jotain muuta, yksi koemaistajista ilmaisi, että hän pitäisi enemmän jostain kirpeämmästä/raikkaammasta. Ehkä on siis seuraavaksi aika tutustua Lemon curd -tahnaan!
Heips! Tulipa mieleeni, että kannattaa varautua siihen, että jos kakkuja on montaa eri makua, saattavat vieraat haluta maistella useampaa kuin yhtä :)
VastaaPoistaJoo, sitä itsekin olen miettinyt ja siksi vähän vastustanut sulhon halua että joka kakku olisi erilainen :)
VastaaPoista