maanantai 12. maaliskuuta 2012

Lahjatoiveita

Häälahjat, nuo murheenkryyni. Haluaisimme saada lahjaksi rahaa, jotta pääsisimme häämatkalle, mutta ihmiset eivät kaikki halua antaa rahaa. Tavaraa meillä on jo 75 neliömetrin verran, eli mitään puutteita ei erityisemmin ole. Laadin vapaapäiväni kunniaksi pari kollaasia tavaroista, joita olemme keksineet potentiaaliselle häälahjalistalle, jotain kun varmaan täytyisi osata pyytää niille jotka rahaa eivät halua antaa.


Isoimmat "puutteet" meiltä varmaankin löytyvät keittiön puolelta. Eli kaikkea sellaista pientä mitä kaipaa mutta ei tule itse hankituksi; jälkiruokahaarukoita, juustoveitsiä ja fileerauspuukko sekä jäätelökauha.

Ja sitten jotain isompaa himotuksen kohdetta: KitchenAidin yleiskone. Keittiömme on jo valmiiksi retrohenkisesti sisustettu, ja mikä olisikaan kauniimpi tasonkoriste kuin punainen metallirunkoinen yleiskone. Lisäksi kone on ammattilaisten suosima eli laadukas, joten leivontahulluuteni saisi arvoisensa työparin (sulhokin tykkää syödä leivonnan tuloksia). Hintaahan härvelillä on noin 500 euroa, eli voisi olla kiva kimppalahja isommalle porukalle. ^^

Sitten keittiön ulkopuolelle. Lakanoille on aina käyttöä, kuvaan valittu mahtavan retrot Vallilan jaffat sekä ikisuosikkini Marimekon kaivo-kuosi. Juuri tällaisia hintavampia lakanoita olisi mahtava saada, eivät ole vielä lahjaksi hirmuhintaisia, mutta itse ei raaski ostaa.

Olemme jo jonkin aikaa ihailleet läheisen lamppuliikkeen ikkunassa vihreitä "pankkiirinlamppuja." Olisivat kivat yöpöydille.

Ja uusi, erikoinen lentolaukku olisi mahtava ihan häämatkaakin ajatellen. Kuvassa esimerkiksi noukittu Modesty Blaise -kuosilla varustettu lentolaukku. Minulla on ennestään kirkkaan limenvihreä, ja sellainen lentolaukku onkin hyvä minkä tunnistaa hihnalla jo kaukaa omakseen.


Ongelmana vain on, mikä olisi sellainen kauppa, johon voisi perustaa listan josta näitä kaikkia voi hankkia. Paikkakunnaltamme kun ei löydy Stockmannia... Sokokseen pitää ilmeisesti mennä kyselemään.

5 kommenttia:

  1. Me sanoimme kutsussa, että häälahjoja ei tarvitse tuoda. Jos erityisesti jotain haluaa tuoda, niin vaikka teetä tai suklaata, joita muutaman paketin saimmekin. Itseämme nimittäin ahdisti paitsi ajatus turhista tavaroista (ei voisi vähempää kiinnostaa Arabian astiat yms) myös se, että jotkut ystävämme eivät muuten "pääsisi tulemaan", koska heillä ei olisi varaa hankkia lahjaa. Valitettavasti lähes kaikissa häissä näin käy, vaikka poissaolon syyksi sanotaan tietysti jotain muuta.

    VastaaPoista
  2. ...Mutku me halutaan jotain vastinetta sille et järjestetään ne kalliit häät! =D Näin rumasti sanottuna

    Mietittin pitkään et mentäiskö vaan reissuun avioliiton kunniaks vai pidetäänkö juhlat. Päädyttiin juhliin, mut olis se kiva sinne häämatkallekin päästä, siksi rahalahjat olis paras meidän kannalta

    VastaaPoista
  3. Hyviä lahjaideoita ja isosta hintahaarukasta olet keksinyt. Mekin toivomme häämatkatilin kartutusta, mutta ajattelimme kuitenkin tehdä pienen häälahjalistan johonkin liikkeeseen, mikäli joku ei halua lahjaa antaa rahana. Ajattelimme etsiä sopivan juhlavan astiaston, jonka osia sitten listalta löytyy. Matkalaukut olisivat myös tosi jees. :)

    VastaaPoista
  4. Minusta suoraan liikkeeseen tehtyjä listoja huomattavasti miellyttävämpiä ovat netistä löytyvät lahjalistat. Ei sido tiettyyn liikkeeseen, kun ainakin meidän vieraista vain harvat asuvat lähelläkään Sokosta/Stockmania/muuta isojen kaupunkien liikettä. Esimerkkinä:
    http://www.naimakaupat.com/lahjalista/

    VastaaPoista
  5. Hei, tuo onkin hyvä ajatus :)) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista